logo
logo logo logo
Arbeid og psykisk helse

Arbeid og psykisk helse

Avdelingen hadde medlemsmøte på Tungenes fyr 4. november.

​​Tekst: Janne Rafshol Bilder: Christine Linn Dahl Nymo

Tungenes utgjør den nordlige enden av Jæren, og begynnelsen på innseilingen til Stavanger. Fyret ble etablert I 1828, etter initiativ fra både byborgere og sildefiskere. Det bodde folk på fyret frem til 1984. I dag er fyret kulturarena og museum, og har lokaler til utleie for møter, kurs, konserter, konfirmasjon m.m.

Det møtte frem 54 medlemmer. Styret stod for bevertningen denne dagen. Møtet startet med lunsj hvor det ble servert ferske hjemmelagede rundstykker. Utpå ettermiddagen ble det servert hjemmelagede kaker og frukt. På kvelden ble det servert middag som bestod av hjemmelaget thaisuppe. Styret i AVYO kan det å ta vare på medlemmene sine.

Tema for dagen var Arbeid og psykisk helse. Annelise Nilsen fra Arbeidslivssenteret i NAV Rogaland holdt et engasjerende foredrag for oss og fikk satt arbeid og psykisk helse på dagsorden. Foredraget tok tak i vår egen psykiske helse, og hvordan den gir utfordringer og muligheter som vi må våge å snakke om.

Det er viktig å ha overskudd. Det er mye snakk om å ta vare på den fysiske helsen. Det er stas å gå på helsestudio, å delta på løp, sykkelritt og skirenn, og å si at en trener på grunn av helsa. Mange sier at de går til fysioterapeut, kiropraktor osv. for å få god fysisk helse. Veldig få sier at de går til psykolog for å få god psykisk helse.

Arbeidshverdagen og privatlivet er preget av høyt tempo, stadige endringer og høye forventninger. Annelise satte fokus på flere problemstillinger. Hva gjør vi dersom vi opplever at stress og manglende mestring sliter på oss? Hvordan kan vi gjennom mer åpenhet, dialog og tillit snakke om hva som kan gjøres for å få til en bedre hverdag.

Gjennom å sette temaet arbeid og psykisk helse på dagsorden kan vi sammen bli mer bevisst hvordan vi som kollegaer og privatpersoner kan ta vare på vår egen psykiske helse. Dette er viktig uansett hvilken posisjon en har på arbeidsplassen. Ledere må ha større fokus på psykisk helse og forutsetningene til den enkelte. Vi er alle ulike og vi blir påvirket av forhold både på jobb og privat. Vi må våge å si ifra hvis vi får utfordringer. Da kan det være greit å snakke med en kollega eller leder. Kanskje arbeidsoppgavene kan endres eller reduseres en periode. Arbeid og psykisk helse handler om å forebygge, fange opp, normalisere og lage en tidsavgrenset plan med praktiske og konkrete grep i hverdagen.

Før middagen fikk vi besøk av Sveinar Heskestad. Han jobber også på Arbeidslivssenteret i NAV Rogaland. Han er visesanger og har gitt ut flere CD'er. Han underholdt med selvskrevne låter og det ble en svært fin avslutning på et vellykket medlemsmøte.

Takk til alle dere medlemmer som deltok, og for engasjementet dere viste under foredraget til Annelise.

Rogaland_høst16_4

Rogaland_høst16_5

Rogaland_høst16_6

Copyright © 2017 AVYO | Bruk av informasjonskapsler
Powered by Ability.NET

Menu