logo
logo logo logo
Bestått YS Stats topptillitsvalgtstudium

Bestått YS Stats topptillitsvalgtstudium

AVYOs tillitsvalgte gir selv studiet toppkarakter og oppfordrer flere til å benytte seg av tilbudet.

Studiet «YS Stat-Tariffsystemet og personaljus i staten» har som mål å løfte kompetansen innenfor ulike regelverk i statlig sektor.

– Jeg har fått styrket og formalisert egen kompetanse, sier Rune Tyrhaug Horgmo. Han jobber ved NAV Midtbyen og er leder i AVYO avd. Sør-Trøndelag og kastet seg på noe som var mer omfattende enn han først hadde tenkt.

– Jeg trodde det skulle være enklere. Det var krevende, og det var utfordrende med studier hjemme og en baby i hus, men jeg hadde en god følelse på at dette skulle gå bra likevel. Studiet var ganske omfattende, sier han, men han understreker at det har vært veldig nyttig.

– Jeg jobber daglig med temaene som blir behandlet i studiet. Dette blir fint å ha med videre i forbindelse med nyetableringen av NAV- Trondheim og med tanken på HR inn i NAV. Jusbiten praktiseres i arbeidshverdagen. Jeg skrev eksamensoppgave om NAV og nedbemanning, noe som er relevant i disse tider. Du får speilet studiene inn i arbeidshverdagen. I tillegg jobbet vi i grupper, og det var nyttig å møte tillitsvalgte fra andre forbund som står i forskjellige utfordringer.

Hovedtillitsvalgt ved NAV Familie- og pensjonsytelser Hallgeir Hald roser også studiet.

– Dette var et godt opplegg både med samlingene vi deltok på og oppgavene vi fikk. Jeg var ferdig utdannet fra høyskolen i 1989, så det var litt tøft å sette seg ned som student igjen, men studiet inneholder mange temaer som vi står midt oppe i på jobb. Foreleserne var fengende å høre på. Noen tema var det litt tørt å høre på helt i starten, men foreleserne gjør dem interessante, og det er alfa og omega. Dette er et fantastisk godt tilbud. Alle tillitsvalgte som har anledning, bør benytte seg av det, sier han.

– Ja, det er verd jobbingen. Du får også utvidet ditt nettverk med de andre på studiet, og blir kjent med mange andre tillitsvalgte, suppler Rune Tyrhaug Horgmo.

Studiet er utviklet av YS Stat i samarbeid med Høgskolen i Vestfold og gir 15 studiepoeng ved bestått eksamen.

Sammen med Hallgeir Hald og Rune Tyrhaug Horgmo deltok Lars Inge Brenna, Hans Kristian Opsahl, Else Torill Sømme, Kristine Hauge Jameson og Marianne Hoel Twiddy fra AVYO.

Copyright © 2017 AVYO | Bruk av informasjonskapsler
Powered by Ability.NET

Menu