logo
logo logo logo
Deler kreative løsninger

Deler kreative løsninger

Ga en boost å delta på NAVs «Mulighetskonferanse».

​- Vi jobber med rekruttering og synes vi gjør det på en god måte. Vi er opptatt av å fortelle om arbeidsmåten vår til andre og å dele gode erfaringer. Det var utrolig moro å være med på konferansen. Våre kolleger i NAV var så opptatt av å lære, og det gir oss en ekstra motivasjon når vi kjenner at de er så engasjerte og interesserte. Det ga en boost, sier Camilla Ekle Jakobsen som jobber i markedsavdelingen ved NAV Sandefjord.

I år ble «Mulighetskonferansen» arrangert for tiende gang, og i år var hovedtema «Mulighetens arbeidsmarked – hvordan inkludere flere?» På konferansen blir ansatte i NAV invitert til å dele erfaringer med kollegaer fra hele landet. Deltakerne kan velge mellom 10 læringsverksteder som viser praksis fra forskjellige steder i NAV.

Sammen med to kolleger og sin leder var Camilla Ekle Jakobsen med på å utarbeide innhold og presentasjon til læringsverkstedet «Folk i jobb».

- Sentralt i vår måte å jobbe på er «Mulighetstriangelet». Vi har laget en trekant hvor arbeidsgiver, NAV og kandidaten er med, og arbeidsgiver står på toppen. For at vi skal kunne levere, må vi samarbeide godt. Vi er opptatt av at arbeidsgiver er vår viktigste samarbeidspartner, og vi må levere på arbeidsgivers behov. Vi gir mennesker muligheter, og mulighetene ligger hos arbeidsgiver, sier hun.

mulighetskonf2

Gode resultater

Dette, sammen med hvordan de er organisert i sitt markedsarbeid, har vært med på å gi gode resultater.

- I samarbeid med arbeidsgiverne finner vi gode og kreative løsninger. I 2018 fikk 800 personer jobb via NAV Sandefjord. Det er gøy, og vi ligger veldig godt an i år også. Det er motiverende, og vi syns vi har den beste jobben siden vi får bidra med å finne gode kandidater til arbeidsgivere. Vi vil så gjerne dele våre erfaringer som bidrar til en vinn-vinnsituasjon for alle involverte, sier hun.

- Ved siden av læringsverkstedet, hva var blant dine høydepunkter fra Mulighetskonferansen?

- Du lærer alltid mye av å treffe andre kolleger og å høre om hvordan de jobber. Det var også mye spennende innhold i de faglige innleggene. For meg var Petter Uteligger et av høydepunktene, det handlet om å se hele mennesker. I tillegg var et innlegg om statistikk veldig interessant. Det ble lagt fram på en veldig inspirerende måte og satte ting i perspektiv.

Mulighetskonferansen går over to dager, og inneholder faglige innlegg i tillegg til læringsverkstedene. Årets siste konferanse var 22.-23. mai. Ca. 1 500 NAV-ansatte deltar på de tre konferansene.

Copyright © 2017 AVYO | Bruk av informasjonskapsler
Powered by Ability.NET

Menu