logo
logo logo logo
Kompetansepilotene

Kompetansepilotene

Deltakere fra ulike YS Stat forbund fikk selvtillitsboost av «Kompetanseløftet».

Bilde: Pilotgruppedeltakerne er her samlet til modul 2 som handlet om karriereplanlegging. Hilde Gustavsen, Natalya Sepman og Kristine Fladby Stensbak var med fra AVYO.

12 deltakere var med i pilotprogrammet som er gjennomført i regi av YS Stat og Right Management.
Målet er å gjøre ansatte i statlige virksomheter bevisste på egne styrker og kompetanse og se hvilke muligheter de har, og hva som kan være riktige karrierevalg framover.

- Jeg ville delta fordi det hørtes spennende ut. Som tillitsvalgt har jeg blitt mer bevisst på at det kan dukke opp mange forskjellige spørsmål fra medlemmer som står i omstilling. Jeg ser på omstilling som en spennende prosess. I løpet av «Kompetanseløftet» har jeg blitt motivert til å være mer aktiv med å søke på stillinger, og jeg har blitt mer oppmerksom på regelverk. Det har også vært nyttig å treffe ulike mennesker med forskjellige problemstillinger knyttet til en omstillingsprosess, sier Andreas Rusten Hanssen (STAFO/Meteorologiske tjenestemenns landsforening).

Ta mer styringen selv
Arbeidslivet gjør at medlemmer må være forberedt på å finne ny jobb. Endringsevne og mobilitet, nettverksbygging og lover- og avtaleverk er noen av temaene i de ulike modulene «Kompetanseløftet» er satt sammen av.

- Vi står midt i en omstilling, så dette er veldig nyttig. Du blir mer klar over at du kan ta styringen selv, og at det er mye du kan gjøre. Jeg hadde stort utbytte av både cv-skriving og intervjutrening. Noen av oppgavene gjorde at jeg måtte litt utenfor komfortsonen, og de var litt utfordrende, men det blir du mer bevisst av. Det kan være lett å skyve det som skjer litt foran seg, men her må vi ta tak i det. Jeg tenker mindre begrensninger og mer muligheter etter dette, sier Kristne Fladby Stensbak (AVYO/Helfo).

- Jeg har blitt mer motivert for å gjøre det endra bedre i rollen som tillitsvalgt, samtidig fikk jeg også et personlig løft av programmet, blant annet gjennom coachingen. Mange som kanskje står i fare for å miste jobben, er ikke klar over alle de jobbene som finnes der ute som ikke lyses ut. Du får en positiv dytt i ryggen på at du kan gjøre mye selv, på å være i forkant og bruke nettverket ditt, sier Andreas Rusten Hanssen.

«Kompetanseløftet» er ment som et supplement i en omstillingsprosess, for det er arbeidsgiver som har ansvaret for den enkelte ved omstillinger, men både Andreas Rusten Hanssen og Kristne Fladby Stensbak er enige om at programmet var et givende tilskudd.

– Det har vært kjempebra. Vi er blitt mer bevisste på det positive med å være mer frampå, og ikke sitte og vente på hva som kan skje. Det har vært en boost for selvtilliten, sier de begge.

Copyright © 2017 AVYO | Bruk av informasjonskapsler
Powered by Ability.NET

Menu