logo
logo logo logo
Virtuelt karrierekurs

Virtuelt karrierekurs

NAV Sandefjord er først ute, og resultatene er positive.

TEKST: Margarethe Standberg​​

- To har fått jobb, seks har vært på jobbintervju og fire skal til intervju denne uka hos arbeidsgivere som har vært innom og fortalt om sin arbeidsplass, sier Camilla Ekle Jakobsen i markedsavdelingen ved NAV Sandefjord.

I samarbeid med Dreamport er NAV Sandefjord først ut i landet med å tilby karrierekurs med VR-teknologi. Dreamport er i utgangspunktet et virtual reality spill- og opplevelsessenter.

- Vi tenkte at vi kunne dra nytte av hverandres kompetanse. Hvis ungdommene tester ut yrker virtuelt, og vi samtidig inviterer relevante arbeidsgivere til oss for å fortelle om de faktiske forhold, blir det en kombinasjon som kan gi ungdommene flere valgmuligheter, forklarer Camilla Ekle Jakobsen.

Som tenkt så gjort. I to uker har 15 ungdommer mellom 18 og 30 år testet ut ulike yrker i VR. Parallelt har de snakket med arbeidsgivere om muligheter og hvilke krav de stiller til å få jobb innenfor deres bransje. Ungdommene har i løpet av kurset blant annet testet ut hvordan det er å jobbe i høyden, være kokk med tidspress og jobbe på kundesenter i VR.

- I tillegg har vi hatt karrieredag, for utdanningsperspektivet må også med, og vi samarbeider med karrieresenter, universitet og høgskole. Jeg har hatt samtale med hver og en av dem og gjennomført karrieretest med individuell veiledning, sier Camilla.

- Dette er en pilot. Hva skjer framover?

- Vi slipper dem ikke. Vi skal følge dem opp, og planen er at de skal få seg jobb eller ta utdanning. Vi skal ha videre møter med Dreamport for å se hvordan dette kan utvikles videre. Vi skal se på hva kan vi tilby av moderne karriereveiledning. Drømmen min er et samarbeid hvor VR blir en fast del av oppfølgingen til NAV. Å bruke VR på karrierekurs fenger de unges oppmerksomhet. Det blir mer uformelt og gøy, og vi har hatt mange fine samtaler. Det har vært god dynamikk i gruppa. Det blir god stemning på et slikt kurs. Med den digitale utviklingen blir VR mer og mer vanlig i bedrifter, og vi må henge med på den utviklingen, sier Camilla Ekle Jakobsen.


dreamport


VR-teknologi

- Kunstig virkelighet eller virtuell virkelighet kommer av det engelske ordet «virtual reality», og forkortes VR
- VR skaper en illusjon av å befinne seg på et annet sted
- Teknologien har lenge vært brukt til å gi opplæring som ellers ville ha vært dyr og risikofylt, for eksempel fly- og båtsimulatorer.


IMG_0161

Copyright © 2017 AVYO | Bruk av informasjonskapsler
Powered by Ability.NET

Menu