logo
logo logo logo
YS’ likestillingspris for 2017 tildeles Bård Stensli

YS’ likestillingspris for 2017 tildeles Bård Stensli

– Gjennom 25 år som åpen homofil i politiet har Bård satt dype spor av respekt, raushet og inkludering, sier YS-leder Jorunn Berland.

Foto: Terje Bergersen/Negotia magasin

Stensli jobber i dag som politioverbetjent i PST og har mange års erfaring fra ulike avdelinger i politiet. Han stod selv frem som homofil i 1992 og har i alle år poengtert hvor viktig det er å vise at politiet har homofile og lesbiske i egne rekker.

- Det er bare 45 år siden norsk politi, med straffeloven i hånd, gjorde livet vanskelig for homofile menn. Fremdeles ser vi i mange land at myndigheter og hatgrupper bidrar til drap, tortur, overgrep og fengsling av homofile og lesbiske, påpeker Berland.

Stensli har jobbet mot hatkriminalitet på alle arenaer (“Rosa kompetanse justis", mangfoldskonferansen etc). Han har vært aktiv pådriver for politiets deltakelse i Europride. Han har kjempet for å få LHBT (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) og hatkriminalitet inn som tema på Politihøyskolen. Og han har frontet saken i media.

- Bård Stensli har jobbet grundig og systematisk over lang tid med et tema som kan oppleves utfordrende. Innsatsen hans har vært langt mer enn en kamp for mangfold og inkludering i personalpolitikken. Han har vært med på å endre politiet, sier YS-lederen.

- Bård er modig og målrettet. Han har et genuint ønske om å gjøre en forskjell, og har bygd et stort nettverk innenfor LHBT-miljøet nasjonalt og internasjonalt. Dette gjør ham til en unik rollemodell og en ekte ildsjel. Gjennom sitt virke bidrar han til å skape et inkluderende arbeidsmiljø i politiet, men også et inkluderende samfunn hvor alle kan få lov til å være seg selv.​

Copyright © 2017 AVYO | Bruk av informasjonskapsler
Powered by Ability.NET

Menu